Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Łaźcu

Łaziec 66

42-274 Konopiska

woj. śląskie

Adres

Łaziec 66


42-274 Konopiska


woj. śląskie


Kalendarium

Niedziela, 2024-04-28

Imieniny: Bogny, Walerii

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 614067
  • Do końca roku: 247 dni
  • Do wakacji: 54 dni

Kontakt

sekretariat@splaziec.szkolnastrona.pl

 

 tel. 34 3336304

 

Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

JADŁOSPIS NA KWIECIEŃ

 

SMACZNEGO!  

DATA

JADŁOSPIS

03.04.

środa

Śniadanie: linga, masło, polędwica, pomidor [1,7]

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami zabielany, devolay, kluski, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej [1,3,7]

04.04.

czwartek

Śniadanie: kajzerka, parówki, papryka, ketchup, masło [1,7]

Obiad: Krupnik z ziemniakami, placki pankejk z sosem owocowym [1,3,7]

05.04.

piątek

Śniadanie: Rogal z masłem, dżem, twarożek, szczypiorek [1,7]

Obiad: Zalewajka z ziemniakami zabielana, kopytka z sosem, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem [1,3,7]

08.04.

poniedziałek

Śniadanie: pieczywo masło, szynka, ser żółty , pomidor

Obiad: Ogórkowa z ziemniakami zabielana, fileciki z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, ryż, marchewka z jabłkiem

09.04.

wtorek

Śniadanie: kajzerka, masło, szynka drobiowa, jajko, ogórek kiszony

Obiad: Rosół z makaronem, kluski , schab w sosie, buraczki z jabłkiem i papryką

10.04.

środa

Śniadanie: linga, masło, kiełbasa drobiowa, ser żółty , ogórek zielony

Obiad: Kalafiorowa z ziemniakami zabielana, pulpety z papryką i porą , kasza jęczmienna, sos pomidorowy, surówka z kiszonych ogórków

11.04.

czwartek

Śniadanie: pieczywo, masło, polędwica wieprzowa, sałata

Obiad: Pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany , czerwona kapusta z jabłkiem

12.04.

piątek

Śniadanie: chałka, mleko z płatkami, miód

Obiad: Żurek z kiełbasą i ziemniakami, ryż z masłem, ryba miruna duszona, kiszona kapusta z marchewką i jabłkiem

15.04.

poniedziałek

Śniadanie: pieczywo, masło, szynka, ser, ogórek zielony

Obiad: Pomidorowa z makaronem, ziemniaki, filet z kurczaka w panierce panco, surówka z kapusty pekińskiej

16.04.

wtorek

Śniadanie: kajzerki, masło, kiełbaski wieprzowe, papryka,

Obiad: Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami i pomidorami, gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, surówka z ogórków kiszonych

17.04.

środa

Śniadanie: bułka linga, masło, szynka drobiowa, jajko, pomidor

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami, spaghetti z warzywami i sosem pomidorowym

18.04.

czwartek

Śniadanie: pieczywo, masło, szynkowa, jajko, sałata

Obiad: Jarzynowa z marchewką, pyzy ziemniaczane z mięsem, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i jogurtem

19.04.

piątek

Śniadanie: rogal, ser homogenizowany, masło, dżem

Obiad: Zalewajka z ziemniakami zabielana, paluszki rybne z dorsza, ziemniaki, kiszona kapusta z marchewką

22.04.

poniedziałek

Śniadanie: pieczywo, masło,szynka, ser ,sałata

Obiad: Ogórkowa z ziemniakami, kluski na parze z sosem śmietanowym

23.04.

wtorek

Śniadanie: kajzerka, masło, kiełbaski drobiowe, papryka

Obiad: Rosół z makaronem, kluski z sosem, devolay, buraczki z jabłkiem, buraczki z jabłkiem

24.04.

środa

Śniadanie: bułka linga, masło, polędwica, jajko, pomidor

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami, mielone ala gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewką

25.04.

czwartek

Śniadanie: pieczywo, masło, szynkowa, ogórek kiszony,

Obiad: Krupnik z ziemniakami, pierogi z serem z sosem owocowym

26.04.

piątek

Śniadanie: linga, masło, twarożek,szczypiorek, dżem

Obiad: Pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, ryba, surówka z kiszonej kapusty

29.04.

poniedziałek

Śniadanie: pieczywo, masło, szynka, ser żółty, ogórek kiszony

Obiad: Pomidorowa z makaronem, Risotto z kurczaka z warzywami i ryżem,

30.04.

wtorek

Śniadanie: kajzerka, masło, kiełbaski wieprzowe, papryka

Obiad: Ryżowa na rosole, ziemniaki z masłem, udziki, surówka z białej kapusty

 

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie. Rodzic dziecka które jest ALERGIKIEM powinien niezwłocznie zgłosić to osobie zamawiającej posiłki z wyszczególnieniem diety (dziecko będzie miało przygotowywane indywidualne posiłki).

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowywane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowywane na ich bazie)
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowywane na ich bazie)

 

 UWAGA!

Zastrzegamy - gdy zaistnieje sytuacja , że deser lub wędlina czy też warzywo wymienione w menu, nie będzie spełniało wymogów organoleptycznych, w zamian za nie będzie podane inne.

Bardzo prosimy rodziców o zapoznanie się uważnie z menu i w razie jakichkolwiek uwag prosimy o kontakt przed podaniem wyżej wymienionego posiłku, a nie w danym dniu lub dzień po.

Bardzo prosimy o zgłaszanie zakupu posiłku danego dnia w dzień go poprzedzający u Osoby Zamawiającej w szkole/przedszkolu.

W razie choroby można odwołać zamówiony posiłek do godz. 8.00 w danym dniu (kontakt telefoniczny z personelem przedszkola lub z sekretariatem szkoły)

Dziękujemy.