Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Łaźcu

Łaziec 66

42-274 Konopiska

woj. śląskie

Adres

Łaziec 66


42-274 Konopiska


woj. śląskie


Kalendarium

Poniedziałek, 2024-05-13

Imieniny: Agnieszki, Magdaleny

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 622120
  • Do końca roku: 232 dni
  • Do wakacji: 39 dni

Kontakt

sekretariat@splaziec.szkolnastrona.pl

 

 tel. 34 3336304

 

Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

JADŁOSPIS NA KWIECIEŃ

 

SMACZNEGO! 

DATA

JADŁOSPIS

06.05

poniedziałek

Śniadanie: Szynka, ser żółty, pomidor, masło, pieczywo [1,7]

Obiad: Ogórkowa z ziemniakami, paluszki drobiowe z kurczaka w sosie słodko kwaśnym z ryżem, surówka z marchewki z ananasem [1,7]

07.05

wtorek

Śniadanie: bułka kajzerka, masło, kiełbaski wieprzowe, papryka [1,7]

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami, gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, ogórki kiszone [1,7]

08.05

środa

Śniadanie: bułka wrocławska, masło, szynkowa, ogórek zielony

Obiad: Pieczarkowa z makaronem zabielana, naleśniki [1,7,3]

09.05

czwartek

Śniadanie: pieczywo, żywiecka, pomidor, ser żółty [1,7]

Obiad: Jarzynowa z marchewką, pierogi z serem i polewą śmietanową [1,3,7]

10.05

piątek

Śniadanie: chałka, masło, dżem, serek homogenizowany [1,7]

Obiad: Zalewajka z ziemniakami, miruna duszona, ryż basmatti, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem [1,2,3,4,7]

13.05

poniedziałek

Śniadanie: pieczywo, masło, ser żółty, papryka, szynka [1,7]

Obiad: Pomidorowa z ryżem, placki pankejk z sosem owocowym [1,3,7]

14.05

wtorek

Śniadanie: kajzerka, masło, parówki wieprzowe, papryka, ketchup [1,7]

Obiad: Rosół z makaronem, kopytka, schab w sosie, buraczki z jabłkiem i papryką [1,3]

15.05

środa

Śniadanie: bułka linga, masło, drobiowa, jajko, sałata [1,3,7]

Obiad: Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami, spaghetti z warzywami w sosie pomidorowym i mięsem wieprzowym [1]

16.05

czwartek

Śniadanie: pieczywo, masło, polędwica, ogórek kiszony [1,7]

Obiad: Ogórkowa z ziemniakami zabielana, udziki z kurczaka, ziemniaki, surówka z pekińskiej [7]

17.05

piątek

Śniadanie: bułka linga, masło, płatki z mlekiem, dżem [1,7]

Obiad: Brokułowa z ziemniakami zabielana, paluszki rybne z dorsza, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i papryką [1,2,3,4,7]

20.05

poniedziałek

Śniadanie: pieczywo, masło, jajko, szynka, ser [1,3,7]

Obiad: Kalafiorowa z ziemniakami zabielana, pyzy z mięsem, surówka z białej kapusty z jogurtem [1,7]

21.05

wtorek

Śniadanie: kajzerka, kiełbaski wieprzowe, masło, ketchup [1,7]

Obiad: Rosół z makaronem, kluski, devolay pieczony, buraczki z jabłkiem i papryką [1,3,7]

22.05

środa

Śniadanie: bułka linga, masło, kiełbasa wieprzowa gruba, sałata, jajko [1,3,7]

Obiad: Kalafiorowa, pulpeciki duszone wieprzowe z warzywami, kasza jęczmienna, sos wieprzowy, surówka z białej kapusty z jogurtem [1,3,7]

23.05

czwartek

Śniadanie: Pieczywo, masło, drobiowa, sałata [1,7]

Obiad: Ryżowa na rosole, filet w panco, ziemniaki, surówka z zielonych ogórków z oliwą [1,3]

24.05

piątek

Śniadanie: chałka, masło, dżem, serek homogenizowany [1,7]

Obiad: Zalewajka, miruna duszona, ryż basmatti, surówka z marchewki z jabłkiem [1,2,3,4,7]

27.05

poniedziałek

Śniadanie: pieczywo, masło, szynka, ser żółty, ogórek zielony [1,7]

Obiad: Pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kapusty pekińskiej marchewki, jabłka [1,3,7]

28.05

wtorek

Śniadanie: kajzerka, masło, kiełbaski wieprzowe, papryka, ketchup [1,7]

Obiad: Krupnik z ziemniakami i warzywami, pierogi z owocami polewką [1,3,7]

29.05

środa

Śniadanie: bułka linga, masło, polędwica, jajko, sałata [1,3,7]

Obiad: Jarzynowa z fasolką zabielana, risotto z kurczaka z porem, papryką, kukurydzą, groszkiem i przyprawami [1,7]

 

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie. Rodzic dziecka które jest ALERGIKIEM powinien niezwłocznie zgłosić to osobie zamawiającej posiłki z wyszczególnieniem diety (dziecko będzie miało przygotowywane indywidualne posiłki).

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowywane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowywane na ich bazie)
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowywane na ich bazie)

 

 UWAGA!

Zastrzegamy - gdy zaistnieje sytuacja , że deser lub wędlina czy też warzywo wymienione w menu, nie będzie spełniało wymogów organoleptycznych, w zamian za nie będzie podane inne.

Bardzo prosimy rodziców o zapoznanie się uważnie z menu i w razie jakichkolwiek uwag prosimy o kontakt przed podaniem wyżej wymienionego posiłku, a nie w danym dniu lub dzień po.

Bardzo prosimy o zgłaszanie zakupu posiłku danego dnia w dzień go poprzedzający u Osoby Zamawiającej w szkole/przedszkolu.

W razie choroby można odwołać zamówiony posiłek do godz. 8.00 w danym dniu (kontakt telefoniczny z personelem przedszkola lub z sekretariatem szkoły)

Dziękujemy.