Jadłospis
JADŁOSPIS NA KWIECIEŃ
SMACZNEGO!
DATA |
JADŁOSPIS |
06.05 poniedziałek |
Śniadanie: Szynka, ser żółty, pomidor, masło, pieczywo [1,7] Obiad: Ogórkowa z ziemniakami, paluszki drobiowe z kurczaka w sosie słodko kwaśnym z ryżem, surówka z marchewki z ananasem [1,7] |
07.05 wtorek |
Śniadanie: bułka kajzerka, masło, kiełbaski wieprzowe, papryka [1,7] Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami, gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, ogórki kiszone [1,7] |
08.05 środa |
Śniadanie: bułka wrocławska, masło, szynkowa, ogórek zielony Obiad: Pieczarkowa z makaronem zabielana, naleśniki [1,7,3] |
09.05 czwartek |
Śniadanie: pieczywo, żywiecka, pomidor, ser żółty [1,7] Obiad: Jarzynowa z marchewką, pierogi z serem i polewą śmietanową [1,3,7] |
10.05 piątek |
Śniadanie: chałka, masło, dżem, serek homogenizowany [1,7] Obiad: Zalewajka z ziemniakami, miruna duszona, ryż basmatti, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem [1,2,3,4,7] |
13.05 poniedziałek |
Śniadanie: pieczywo, masło, ser żółty, papryka, szynka [1,7] Obiad: Pomidorowa z ryżem, placki pankejk z sosem owocowym [1,3,7] |
14.05 wtorek |
Śniadanie: kajzerka, masło, parówki wieprzowe, papryka, ketchup [1,7] Obiad: Rosół z makaronem, kopytka, schab w sosie, buraczki z jabłkiem i papryką [1,3] |
15.05 środa |
Śniadanie: bułka linga, masło, drobiowa, jajko, sałata [1,3,7] Obiad: Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami, spaghetti z warzywami w sosie pomidorowym i mięsem wieprzowym [1] |
16.05 czwartek |
Śniadanie: pieczywo, masło, polędwica, ogórek kiszony [1,7] Obiad: Ogórkowa z ziemniakami zabielana, udziki z kurczaka, ziemniaki, surówka z pekińskiej [7] |
17.05 piątek |
Śniadanie: bułka linga, masło, płatki z mlekiem, dżem [1,7] Obiad: Brokułowa z ziemniakami zabielana, paluszki rybne z dorsza, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i papryką [1,2,3,4,7] |
20.05 poniedziałek |
Śniadanie: pieczywo, masło, jajko, szynka, ser [1,3,7] Obiad: Kalafiorowa z ziemniakami zabielana, pyzy z mięsem, surówka z białej kapusty z jogurtem [1,7] |
21.05 wtorek |
Śniadanie: kajzerka, kiełbaski wieprzowe, masło, ketchup [1,7] Obiad: Rosół z makaronem, kluski, devolay pieczony, buraczki z jabłkiem i papryką [1,3,7] |
22.05 środa |
Śniadanie: bułka linga, masło, kiełbasa wieprzowa gruba, sałata, jajko [1,3,7] Obiad: Kalafiorowa, pulpeciki duszone wieprzowe z warzywami, kasza jęczmienna, sos wieprzowy, surówka z białej kapusty z jogurtem [1,3,7] |
23.05 czwartek |
Śniadanie: Pieczywo, masło, drobiowa, sałata [1,7] Obiad: Ryżowa na rosole, filet w panco, ziemniaki, surówka z zielonych ogórków z oliwą [1,3] |
24.05 piątek |
Śniadanie: chałka, masło, dżem, serek homogenizowany [1,7] Obiad: Zalewajka, miruna duszona, ryż basmatti, surówka z marchewki z jabłkiem [1,2,3,4,7] |
27.05 poniedziałek |
Śniadanie: pieczywo, masło, szynka, ser żółty, ogórek zielony [1,7] Obiad: Pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kapusty pekińskiej marchewki, jabłka [1,3,7] |
28.05 wtorek |
Śniadanie: kajzerka, masło, kiełbaski wieprzowe, papryka, ketchup [1,7] Obiad: Krupnik z ziemniakami i warzywami, pierogi z owocami polewką [1,3,7] |
29.05 środa |
Śniadanie: bułka linga, masło, polędwica, jajko, sałata [1,3,7] Obiad: Jarzynowa z fasolką zabielana, risotto z kurczaka z porem, papryką, kukurydzą, groszkiem i przyprawami [1,7] |
W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie. Rodzic dziecka które jest ALERGIKIEM powinien niezwłocznie zgłosić to osobie zamawiającej posiłki z wyszczególnieniem diety (dziecko będzie miało przygotowywane indywidualne posiłki).
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowywane na ich bazie)
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowywane na ich bazie)
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowywane na ich bazie)
UWAGA!
Zastrzegamy - gdy zaistnieje sytuacja , że deser lub wędlina czy też warzywo wymienione w menu, nie będzie spełniało wymogów organoleptycznych, w zamian za nie będzie podane inne.
Bardzo prosimy rodziców o zapoznanie się uważnie z menu i w razie jakichkolwiek uwag prosimy o kontakt przed podaniem wyżej wymienionego posiłku, a nie w danym dniu lub dzień po.
Bardzo prosimy o zgłaszanie zakupu posiłku danego dnia w dzień go poprzedzający u Osoby Zamawiającej w szkole/przedszkolu.
W razie choroby można odwołać zamówiony posiłek do godz. 8.00 w danym dniu (kontakt telefoniczny z personelem przedszkola lub z sekretariatem szkoły)
Dziękujemy.